Vill du vara med och segla skuta? Här presenterar sig några av våra medlemsfartyg: Shamrock, Constantia, Ellen, Sunbeam och Tre Kronor.

m/s Shamrock

Shamrock erbjuder kvälls- och helgseglingar där du kan boka enskilda platser oavsett ålder. Varför inte ta med dig familjen eller kompisarna ut en helg? Alla får prova på att segla skuta och ofta besöker vi en ö med bastu.

Det går också bra att boka Shamrock för en skolklass, ett företag eller privat. Vi har ordnat seglingar för allt från bröllop till 50-årskalas.

Under sommarlovet används Shamrock för ungdomsseglingar. Sedan början på 1970-talet har vi seglat vår långsegling längs Norrlandskusten på fyra veckor för de mellan 15-20 år. Numera seglar vi även två kolloseglingar för yngre barn i skolår 5-9.

Föreningen Skeppsholmsgården
Tel: 08-684 252 00
Webbplats: www.skeppsholmsgarden.se
Kontakta Shamrock!

 

T/S Constantia

Constantia ägs och drivs av Stiftelsen Solnaskutan. Syftet med verksamheten är att ge barn och ungdomar möjlighet att komma ut på sjön i ett riktigt segelfartyg från förr. Ungdomarna får uppleva kamratskap, äventyr, praktiskt handlande, kort sagt de får kontakt med levande livet. Även andra grupper kan använda skutan på olika sätt, få chansen att segla för om masten och uppleva hennes fina rörelser i sjön och goda fart, som mest ca 10 knop.

Föreningen T/S Constantia
Tel 070 577 32 33
Webbplats: www.constantia.se
Kontakta Constantia!

S/Y Ellen

Boka en spännande klassegling eller ett företagsevenemang! En grillkväll är alltid uppskattad. Under seglingen delar vi in gruppen i vakter. Vakterna delar på de praktiska uppgifterna ombord och var fjärde timme byter man enligt ett i förväg uppgjort schema. På så sätt kan alla delta i aktiviteter och livet ombord. Välkommen att boka en fantastisk natur- och seglingsupplevelse på Ellen!

Stiftelsen S/Y Ellen

Tel: 072-450 92 29
Hemsida: https://syellen.se
Bokning: https://syellen.se/bokning

 

Sunbeam

Ta med dina arbetskamrater med oss i Stockholms Skärgård!

Vi utgår oftast från Beckholmen i Stockholm men ibland kan resorna börja och sluta på andra orter. Ni kan vara 12 personer som mest och då har även varje person en egen koj att sova i när resan inkluderar övernattning. Mat köper ni och lagar själva om ni inte vill gå iland och ta lunch eller middag på någon skärgårdskrog förstås. Frukost ordnar vi och vi kan även ordna med förberedd lunch-/middagsmat som tillsammans med olika tillbehör färdigställs av er. Ni kommer alla att ingå i olika matlag och då vi varken har kockar eller städerskor ombord får man delta i matlagning och att hålla snyggt och ordningsamt ombord. Stockholms Skärgård är vårt huvudområde och här finns massor av fina platser att se och lägga till vid för natten.

Skeppet som plattform för en utflykt eller konferens eller grupp/avdelningsmöte.
Huvudsyftet är er verksamhet. Det kan vara möten, grupparbeten etc som ni kan göra koncentrerat ombord blandat med att sätta segel eller bistå vid förtöjning och losskastning om så önskas. ⪻

För bokningar eller frågor tag kontakt med
CG Velin, tel 0709 800 602
Webbplats: www.sunbeam.se
Kontakta Sunbeam!

 

Briggen Tre Kronor

Välkommen att segla TRE KRONOR af Stockholm!

Grupper och privatpersoner
I vårt nya bokningssystem hittar du långseglingar, familjeseglingar, lunch- och middagskryssningar
samt en tvådagars ”Lär dig segla råtacklat”

Boka din segling här

För mer info kontakta:
Sture Haglund
Tel 08-509 394 04
E-post: sture.haglund@briggentrekronor.se

USSO – För dig som är ung!

Unga Svenska Skutseglares Organisation hälsar dig varmt välkommen till SeglaSkuta! Här kan du hitta information om det mesta på gång inom Skutsverige – seglingar att följa med på, fartyg, USSO:s aktiviteter, intressanta diskussioner och mycket, mycket mer!

Vi ses ombord!

Läs mer på USSO:s hemsida!