Vill du vara med och segla skuta? Här presenterar sig några av våra medlemsfartyg: Shamrock, Constantia, Ellen, Sunbeam och Tre Kronor.

m/s Shamrock

Shamrock erbjuder kvälls- och helgseglingar där du kan boka enskilda platser oavsett ålder. Varför inte ta med dig familjen eller kompisarna ut en helg? Alla får prova på att segla skuta och ofta besöker vi en ö med bastu.

Det går också bra att boka Shamrock för en skolklass, ett företag eller privat. Vi har ordnat seglingar för allt från bröllop till 50-årskalas.

Under sommarlovet används Shamrock för ungdomsseglingar. Sedan början på 1970-talet har vi seglat vår långsegling längs Norrlandskusten på fyra veckor för de mellan 15-20 år. Numera seglar vi även två kolloseglingar för yngre barn i skolår 5-9.

Föreningen Skeppsholmsgården
Tel: 08-684 252 00
Webbplats: www.skeppsholmsgarden.se
Kontakta Shamrock!

 

T/S Constantia

Constantia ägs och drivs av Stiftelsen Solnaskutan. Syftet med verksamheten är att ge barn och ungdomar möjlighet att komma ut på sjön i ett riktigt segelfartyg från förr. Ungdomarna får uppleva kamratskap, äventyr, praktiskt handlande, kort sagt de får kontakt med levande livet. Även andra grupper kan använda skutan på olika sätt, få chansen att segla för om masten och uppleva hennes fina rörelser i sjön och goda fart, som mest ca 10 knop.

Föreningen T/S Constantia
Tel 070 577 32 33
Webbplats: www.constantia.se
Kontakta Constantia!

S/Y Ellen

Boka en spännande klassegling eller ett företagsevenemang! En grillkväll är alltid uppskattad. Under seglingen delar vi in gruppen i vakter. Vakterna delar på de praktiska uppgifterna ombord och var fjärde timme byter man enligt ett i förväg uppgjort schema. På så sätt kan alla delta i aktiviteter och livet ombord. Välkommen att boka en fantastisk natur- och seglingsupplevelse på Ellen!

Stiftelsen S/Y Ellen

Tel: 072-450 92 29
Hemsida: https://syellen.se
Bokning: https://syellen.se/bokning

R/V Sunbeam

Sunbeam är en unik skuta som vanligen seglar i Stockholms skärgård, i Mälaren och i Roslagens skärgård men hela ostkusten från Kalmar till Öregrund utgör hemmavatten.

Fartyget med besättning kan hyras och chartras för en mångfald verksamheter som sjöutbildning, traditionsseglingar, företagsevents, miljöprovtagning och olika slags sjötransporter.

Verksamheterna bedrivs i regi av rederiet UMMAB som äger fartyget, men sker ofta i samverkan med vänföreningen Sunbeams vänner.

De flesta seglingarna utgår från Beckholmen nära Skansen och Gröna Lund i Stockholm, samt från Hamnplan vid Fyrisån i Uppsala.

För information och frågor tag kontakt med

Gunnar Andersson
070 331 96 32
sunbeamlowestoft@gmail.com
www.sunbeam.se

USSO – För dig som är ung!

Unga Svenska Skutseglares Organisation hälsar dig varmt välkommen till SeglaSkuta! Här kan du hitta information om det mesta på gång inom Skutsverige – seglingar att följa med på, fartyg, USSO:s aktiviteter, intressanta diskussioner och mycket, mycket mer!

Vi ses ombord!

Läs mer på USSO:s hemsida!