Nyheter – Beckholmens dockförening

Nyheter

Full fart i vinterdockan

  • 11 mars, 2018
Full fart i vinterdockan

Arbetet i vinterdockan går vidare. Här några bilder från Ellen som byter bord.

Vinterliggarna (Amber, Christine af Bro, Ellen och Gunhild) dockar ut fredagen den 13 april.

Dockningsschemat för 2018 klart

  • 4 januari, 2018

Nu är dockningsschemat för 2018 klart. Välj dockperiod genom att fylla i en intresseanmälan.

Docka in ditt fartyg i Västra Dockan

 

BDF:s årsmöte 18/1 2018

  • 11 december, 2017

Så har vi snart avverkat ytterligare ett verksamhetsår och om drygt två månader har föreningen sitt årsmöte söndagen den 18 februari 2018 med början kl 15:00 i Stöttboden på Beckholmen. En formell kallelse kommer medlemmarna till del omkring den 20 januari. Styrelsen skall, under sista styrelsemötet innan årsmötet, gå igenom alla årsmötesdokument och därefter sända dessa till medlemmarna vilket beräknas bli under första veckan i februari.

Viktig påminnelse 1: Endast medlemmar av BDF är röstberättigade under årsmötet och för att vara medlem måste man innan årsmötet ha betalat årsavgiften för år 2018. Detta görs till Plusgiro 411 98 71-4 (200 kr för fartygsombud och 100 kr för stödmedlem) med angivande av namn och eventuellt fartyg.

Viktig påminnelse 2: Motioner som önskas behandlas under årsmötet sänds senast den 5 januari 2018 till BDF styrelse via e-post under adress info@beckholmen.se eller per brev med postadress Beckholmens Dockförening, Västra Dockan, 115 21 Stockholm.

Nu är vinterliggarna inne!

  • 19 oktober, 2017

Nu har årets vinterliggare dockat in. Det är skeppen Amber, Christine af Bro, Ellen och Gunhild. Vinterliggarna ligger under hela vintern fram till 13 april 2018.

Höstens arbetsdag

  • 18 oktober, 2017

Omkring 30 medlemmar samlades lördagen den 30 september 2017 på Beckholmen för att städa och underhålla vår anläggning. Ett arbetslag klättrade med dödsförakt på dockväggarna för att röja dessa fria från sly och skräp, andra lag gjorde rent på dockvallen och inne i maskinhallen medan åter andra lag ersatte dåliga kajbrädor med nya. Anläggningen fick med andra ord en ordentlig tillsyn vilket de deltagande medlemmarna skall ha stort tack för.

Saltkråkan race 2017

  • 9 oktober, 2017
Saltkråkan race 2017

16 skutor samlades under hösthelgen 6–8 oktober för att segla Saltkråkan race. Som vanligt samlades vi alla i Napoleonviken på fredagskvällen. På lördagen gick startskottet kl elva varpå en långsam segling i lätta vindar och duggregn följde. Efter hand tilltog dock vinden och vi fick en fin segling. Vann gjorde Elin af Värmdö med Kajsa-Lisa och Lova på andra och tredje plats. Shit-priset gick i år till Jolie Brise. På söndagen var det dags för Ship Shape-tävling och där var det Anna-Sofia som inte helt otippat tog förstaplatsen.

Close encounter på Ingaröfjärden. Foto: Bernt Karlsson

Napoleonviken. Foto: Mattias Englund

Lova och Leo

  • 17 september, 2017

Fredagen den 15 september dockades Lova och Leo in i dockan. De ligger där tills den 25 september.

Med Lova följde också en ny arbetsbåt till föreningen med, ni vet den där lilla som dockmästaren har när stämmen ska sättas fast.

Anne och Väinö

  • 7 september, 2017

Just nu ligger Anne och Väinö inne i torrdockan. De dockades in den 7 september och ligger i sju dagar.

Dockföreningen på mässa

  • 24 mars, 2017

Under båtmässan Allt för sjön i Stockholm deltog Beckholmens Dockförening och Sveriges Segelfartygsförbund med en monter. Många besökare var intresserade av att få veta mer om vår verksamhet, att segla skuta och att delta i tävlingen där man skulle gissa vikten på ett stort block.

Tack till alla er som var med och bemannade montern!